Sömestr tatili için gün sayan çocuklar beslenme tercihlerini genellikle fast food ürünlerden yana kullanmaktalar. Ailelerin bu sebeple çocuklarını doğru bir şekilde yönlendirmesi gerekmektedir. Çocukların zihinsel ve bedensel gelişimi için besin çeşitliliği büyük bir öneme sahiptir. Çocuğunuz için bugün seçtiğiniz besinler yarın büyümesi ve daha sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için zemin oluşturacaktır.
Sizce çocuklarınızın beslenme alışkanlıkları üzerinde etkili olan etmenler nelerdir?
Tat duyusunda genetik faktörlerin dışında çocukların beslenme alışkanlıkları öncelikle ailede kazandıklarına göre şekillenmektedir. Evde pişirilen sebzeler,tüketimlerin çeşidi,sıklığı,arkadaş çevresi,reklamlar hepsi de bu alışkanlıkların oluşmasına katkı sağlar.
Tatil için zamanı organize eden aileler aktivite seçenekleri arasına çocukların daha çok fiziksel aktivitesini destekleyecek yönde program yapmalıdırlar. Bilgisayar oyunları,televizyon veya telefon gibi oturarak vakit geçirmek hareketsiz yaşamı destekleyerek obeziteyi kaçınılmaz kılmaktadır.Alışveriş merkezlerinde geçirilen vakitlerde restaurant ve cafe kısmında tercihleriniz fast food olmamalıdır.Çocuklar yemeklerini evde tüketip öyle dışarıya çıkarılmalıdır.Sağlıklı ara öğünler tercih edilmelidir. Sinema aralarında mutlaka patlamış mısır, şekerleme, çikolata, bisküvi veya gazlı içecekler yönünde olan seçimler yerine taze meyveler, süt veya süt ürünleri ve kuruyemişler tercih edilmelidir. Çocukların günde 2 ile 3 porsiyon süt ve süt ürünleri tercih etmesi kemik, diş gelişimi açısından önemlidir.
Özetle beslenme hayatımız için ayrılmaz bir parçadır. Dengeli ve düzenli beslenme alışkanlıkları edinmiş çocuklar ileride sağlıklı yetişkinler olacaklardır. Sağlıklı toplumlar için doğru beslenme alışkanlıkları ve yeterli fiziksel aktivite olmazsa olmazlar arasındadır.