“Etkili ve kalıcı tüylerden kurtulma yöntemi olarak bilinen lazer epilasyon için en uygun dönem sonbahar ve kış aylarıdır.”
Lazer epilasyon istenmeyen tüylerin kalıcı olarak yok edilmesi işlemidir. İstenmeyen tüylerden kurtulmanın ağda, tüy dökücü krem gibi birçok kalıcı olmayan yöntemleri bulunmaktadır. Ancak bu yöntemlerin kılların çıkış döngüsü ile beraber sık tekrarlanma gerekliliği bulunması, bazı kişilerde kıl batığı gibi problemlere sebep olması nedeniyle lazer epilasyon gibi kalıcı çözümler giderek artan sıklıkla tercih sebebi olmaktadır.
Lazer epilasyonda kıl köklerindeki kıla rengini veren hücreler lazer ışığını emer ve ışık enerjisi kıl köklerinde ısı enerjisine dönüşüp kalıcı tahribat oluşturur. Lazer epilasyon kıla seçici olarak tahribat yapmakta çevre dokuya zarar vermemektedir. Lazer epilasyonda kullanılan ışığın dalga boyuna göre çeşitli lazer sistemleri vardır. Günümüzde lazer epilasyon amacı ile en sık kullanılan sistemler alexandrite, buz lazer‘dir. Alexandrite dalga boyu beyaz tende ve koyu renk kıllarda etkili lazer ışığıdır. Deri rengi koyulaşınca ve kıllar incelince buz lazer (diode ütüleme) yöntemine geçilebilir. Bu nedenle lazer epilasyonda tek bir enerji sistemi ile tam başarıya ulaşmak güçtür. Seanslar yüz bölgesinde ayda bir olmaktadır ve ortalama 12-15 seans sürmektedir. Vücut bölgesinde seans aralıkları 1.5 ayda bir olmakta ve ortalama 8-10 seans sürmektedir. Kıl döngüsü hormonlardan etkilenen bir süreç olması nedeni ile hormon bozukluğu olan kişilerde, esmer tenlilerde ve ince kıl yapısına sahip kişilerde lazer epilasyon seans sayıları uzamaktadır. Bu yüzden kişiye bitme garantili seans uygulaması söylenemez.
Lazer epilasyon işlemi sonrası işlem bölgesinde geçici kızarıklık kaşıntı olabilmektedir. Bu etki ortalama 2 saatte gerilemektedir nadiren 2 güne kadar süren olgular vardır. İşlemden 2 hafta önce ve sonra güneşlenilmemesini tavsiye edilir.Bu nedenle özellikle Sonbahar Kış dönemi lazer epilasyona başlamak için ideal mevsimlerdir
Lazer’in çoğu zaman iyonize radyasyon gibi değerlendirilip sağlığa zarar vermesinden gereksiz yere korkulmaktadır. Oysa lazer ile İyonize Radyasyon arasında bir ilişki yoktur. Lazerin deriye uygulanması sırasında deri altındaki doku ve organlara herhangi bir etkide bulunduğuna dair bir bulgu da gözlenmemiştir. Çok güçlü epilasyon lazerleri ile dahi, etkili dozlarda bile ancak kıl kökü seviyesine dek ulaşılabilmektedir.