İzmir Diyetisyen | Şok Diyetlerle Sağlığınızdan Olmayın !

Obezitenin(aşırı kilo alımı)yaygın olduğu artık bir hastalık olarak kabul edildiği günümüzde zayıflama birçok kişi için önemli bir konu olmaktadır.

Sosyal çevrenin baskısı ve reklamlar zayıf olmaya özendirdiği  için toplumda sağlıklı kalmanın öneminden çok özellikle dış görünüşünü değiştirmek isteyen sadece bu konuya odaklanan insanların sayısı azımsanmayacak şekilde artmaktadır.

Durum böyle olunca kısa zamanda hedeflediği kiloya ulaşmak isteyen bireylerin de sağlıklarını tehlikeye atması an meselesi olabilir.Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgiye kolay ulaşabilmenin avantajının yanında dezavantaj olarak bilgi kirliliği ile karşı karşıyayız.

İnternet,gazete,radyo ve televizyonlarda kaynağı belli olmayan bilgiler,detoks tarifleri,zayıflama diyetleri,şok diyetler,zayıflama ilaçları ve çaylarının popülerlik yolunda ilerleyişinin ardı arkası kesilmiyor.Hatta ünlülerin güvenilirliğinden faydalanıp reklam politikaları uygulanıyor.Reklam yüzü oldukları markaların ürünleri sosyal medya üzerinden paylaşılarak daha çok kişiye ulaşılması hedefleniyor.Zayıflama ilaçlarını kullanan birçok kişi karaciğer yetmezliğinden veya çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybediyor.

Dukan diyeti gibi yüksek proteinli diyetlerin uzun süre uygulanmasından sonra böbreklere düşen yük artacağından börek hastalıkları görülme riski artmaktadır.Karatay diyetinde olduğu gibi ekmeğin olmadığı,doymuş(katı)yağlarının tüketiminin artması ile liften fakir,fazla yağ ve et tüketimine bağlı kolestrol sorununuz oluşabilir.Karın bölgesindeki yağlanma sebebiyle kardiyovasküler hastalıklara yatkınlık,karaciğer yağlanması görülebilir.

Peki hiç düşündünüz mü? Bu diyetler,bilgiler sizin için ne kadar doğru..

Yaşınıza,boyunuza,kilonuza,fiziksel aktivitenize,yaşam biçiminize ve varsa sağlık sorunlarınıza uygun olan bir diyeti yalnızca bu mesleğin eğitimini almış ve güvenilir bilgiyi size öğretecek kişi diyetisyendir.Önemli olan besin çeşitliliği,bireye özgü beslenme planı ve porsiyon kontrolüdür.Sağlığınızla oynamayın.