İzmir’de Dövme Silme | Lazer İle Dövme Silme

Dövmenin içerdiği sıvı karbon molekülü içeren bir boyadır ve vücutta hücre içine çöktüğü için vücut bunu dışarı atamaz. Lazer ışını bu boya partiküllerince emilince patlar ve bu karbon molekülleri hücre dışına çıkar. Hücre dışında vücuttaki çöpçü hücrelerce toplanarak vücuttan uzaklaştırılır. Bu uzaklaştırma süresi iki seans arasıdır ve ortalama en az 1 ay süre almaktadır.

Lazer uygulamasından hemen sonra dövme rengi beyaz ya da ten rengine döner. Dövmenin bölgesi kabarabilir yada etrafında hafif bir kızarıklık olabilir. İlk gün dövmeli bölge antibiyotikli krem sürerek pansumanla kapatılır. Ertesi gün ciltte kabuklanma ya  da pullanma olur.  Günlük antibiyotikli krem kullanımı tavsiye edilir ve kabuklanmalar genellikle 3-7 gün içinde geçer. Dövme renginin büyük oranda açıldığı görülür ve dövme içinde yuvarlak halkalar şeklinde cilt ten rengine geri dönmeye başlar. Her seans sonrası aynı görünüm oluşur. Ama özellikle ilk 3 seanstan sonra dövmedeki boya ciddi miktarda azaldığı için kabuklanma ve kabarıklıklar minimal olur ya da olmayabilir.

Dövme sildirme için lazer uygulaması ağrı eşiği kişiden kişiye farklılık gösterse de temel olarak ağrılı bir işlemdir. Bu yüzden işlem öncesi lokal anestezik uygulaması ya da krem uygulaması işlemin acısız olmasını sağlar. Her bir seans dövmelerin büyüklüğüne göre 1-30 dk arası sürer. Uygulama 3-6 hafta ara ile 6-8 seans yapılır. Lazer ışınına duyarlılığı; Dövmede kullanılan boya türleri farklılık gösterebilir.