Bu meyvenin ağacı, kışın yaprağını döken, geniş tepeli seyrek dallı bir ağaçtır. Gövdenin kabuğu levhalar halinde çatlaklıdır. Yapraklar eliptik bir yapıda 6-15 cm uzunluğunda, üst yüzü parlak koyu yeşil ve tüysüz, alt yüzü tüylüdür. Sarımsı beyaz çiçekleri haziran ayında açar. Meyveleri sonbaharda olgunlaşır. Portakal rengindeki meyveleri şekerli ve tanence zengin olduğundan halk arasında tüketilmektedir. Esas vatanı Çin ve Japonya’dır.
Cennet Hurması Meyvesinin Faydaları
1.A vitamini ve karbonhidrat bakımından çok zengindir.
2.Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisinde şifalıdır.
3.Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekte, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelmektedir.
4.Aynı zamanda, günümüzde yaygın olarak görülen kanser hastalıklarından korunmada önemli bir yer tutmaktadır.
5.Cennet elması yenmeye devam edilirse ishali keser.
6.İştahı açar.
7.Mideyi kuvvetlendirir,
8.Safranın hararetini gidermekte mide gastritini önler.
9.Bağırsak iltihabını iyileştirmektedir.
Vitamin olarak bol miktarda, Protein, karbonhidratlar, selüloz, fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, tanen, potasyum, mağnezyum, A, B1, B2, B3, C vitaminleri içermektedir.
Cennet Hurması Meyvesinin Özellikleri
*Peklik (kabızlık) giderici ve besleyici özelliklere sahiptir.
*İshal, iştahsızlık, gastrit, bağırsak iltihaplarının tedavisinde kullanılabilir.
* Kolesterolü ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur.