Bel çevresi, hemen hemen herkesin sıkıntı yaşadığı bir bölgedir. Genelde erkeklerde strese ve kronik hastalıklara bağlı, bayanlarda da beslenme hatalarına bağlı olarak oluşabilen bel çevresinden aşağıdaki önerilerle kurtulabilirsiniz:

1. Şeker ve şekerli ürünlerden uzak durun

Şekerli, unlu veya nişastalı ürünler, genel pastane ürünleri, gazlı içeceklerden uzak durun. Çaya ve kahveye şeker atmayın, abur cubur tüketiminden uzak durun.

2. Meyve tüketimini sınırlayın

Meyveler içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuza fayda sağlasalar da miktarından fazla tüketildiklerinde kilo artışlarına neden olurlar. Meyvelerde bulunan früktoz, vücuda alındıktan sonra insüline bağlanmadan taşınmakta, fazlası karaciğerde birikerek karaciğer yağlanmasına neden olmaktadır. Günde 2-3 porsiyondan fazla meyve tüketmeyin.

3. Alkolü pas geçin

Tükettiğiniz alkoller ne kadar düşük kalorili olurlarsa olsunlar kilo almanıza neden olur. Eğer bel çevrenizde kalınlaşma varsa mutlaka alkolden uzak durun.

4. Yürüyüş yapın

Sıkı ve tempolu yürüyüş yapın. Yürüyüş yaparken kısa aralıklarla temponuzu arttırın. Günde en az 6- 7 bin adım attığınızdan emin olun.

5. Stresle mücadele edin

Stres sırasında böbrek üstü bezinden salgılanan kortizon hormonu, bel çevrenizin kalınlaşmasına ve ödeme (vücutta suyun tutulmasına) neden olur. Bel çevrenizin incelmesi için stresi hayatınızda minimuma indirin ve stresle mücadele etme yöntemleri geliştirin.