Metabolic Balance; kilo düzenleyici bir metabolizma programıdır. Bu program kişiye özeldir ve kişinin güncel labaratuar tahlilleri ve sağlık durumunun gözden geçirilmesinden sonra metabolizma durumu ve ihtiyaçları doğrultusunda bu konuda eğitim almış bir doktor tarafından uygulanır.

Metabolic Balance Nasıl Etki Eder?

Metabolic Balance amacı insülin salınımını dengede tutmak, insülinin patolojik artışına ve insülin direnci gelişimine engel olmaktır. Yapılan 38 parametre tetkik, derinlenmesine alınan anamnez ve kişisel ölçümlerin alınmasıyla kişinin kendine özel beslenme programı hazırlanır, ve böylelikle ihtiyacı olan besin maddeleri, vitamin ve mineralleri alırken matabolizması düzenlenmiş olur. Sonuç olarak bir taraftan fazlalık yağ dokusu erirken diğer taraftan kilo kontrolü sağlanmış olur.

Metabolic Balance’nın Bize Sağladığı Yararlar Nelerdir?

1) Kilo verme: kişi doğal yolla sağlıklı beslenerek ve zararlı zayıflama ilaçlarına başvurmadan fazla kilolarından kurtulup ideal kilosunu sürekli muhafaza eder.

2) Kilo alma: çok zayıfsanız ve ideal kilonuzun altındaysanız metabolic balance programıyla kilo alıp ideal kilonuza kavuşabilirsiniz.

3) İnsülin direnci ve metabolic sendromun düzeltilmesi ve dolayısıyla birçok hayatı tehtit eden hastalıktan korunmak.

4) Güzel cilt görünümü.

5)Programla kavuştuğunuz ideal kilonun sürekli korunabilmesi ve böylece diğer zayıflama diyet programramlarındaki gibi hızla kilo verip diyeti bırakınca vermiş olduğunuz kiloları hızla fazlasıyla almazsınız.

Program Ne Kadar Sürer?

Program 4 aşamadan oluşur.

1) Hazırlık Dönemi: 2 gün sürer, detox olarak da adlandırılır.

2) Sıkı Dönem: İlk 14 gün yağsız sıkı dönemdir,  sonra yağlı sıkı dönem başlar. Bu süreç kişinin hedef kilosuna yaklaşımına kadar sürer.

3) Rahatlama Dönemi: Hedef kiloya ulaştıkdan sonraki dönemdir. Kontrollü olarak yeni besin ilaveleri yapılır.

4) Koruma  Dönemi: Ömür boyu sürer. Kişi metabolic balance programı sayesinde yeni bir yaşam biçimi ve yeni kendine göre sağlıklı bir beslenme şekli edinmiş olur.

Günde Kaç Öğün Yenmeli?

Metabolic balance’ın en önemli temellerinden biri, günde 3 öğün yemeli, öğünler arasında 5 saat ara olmalı. Yani metabolic balance’ta az az sık sık yeme prensibi ve ara öğünler kesinlikle geçerli değildir.

Hastalıkları iyileştirebiliyor mu?

Metabolic balance’ın böyle bir iddası yoktur ama bu program metabolic sendrom denilen diabet 2, tansiyon ve hormon sorunlarına oldukça iyi geliyor ve program sırasında bir çok hasta ilaçlarını bırakabiliyor. Polikistik overli ve adet düzensizliği olan kadınlarda  oldukça iyi sonuçlar vermektedir.

Program Kimlere Uygulanmaz?

Hamilelere, epilepsi hastalarına  ve böbrek rahatsızlığı olanlara bu program uygulanmaz.

Spor Öneriliyor mu?

Kişi programın bütün aşamalarında yürüyüş yapabilir,ama ağır sporları ancak programın 3. aşamasından sonra öneriyoruz, çünkü sporda vücut karbonhidrat yakar ama bizim ilk etapta amacımız yağ yakmaktır. Yağ en çok uykuda yanar, onun için en az 8 saat uyku öneriyoruz.