Karboksiterapi, cilt altı yağ dokusuna karbondioksit (CO²) gazının enjeksiyon ile enjekte edilmesi ile yapılan, bir bölgesel incelme yöntemidir. Karbondioksit gazı, tamamen vücutta olan bir molekül olduğu için vücutla uyumludur, alerjik reaksiyon göstermez. Kafa hariç (gıdı dahil) vücutta cilt altı yağ dokusunun olduğu tüm bölgelere uygulanabilir. Tedavi amacı ile verilen total doz, 10 dakikada vücuttan uzaklaştırılabilir miktardadır (1 efor mmol/ 10 dakika).

Karboksiterapinin Etki Mekanizmaları:
Damar genişletici özellik gösterir. Bu sayede mikro sirkülasyonu arttırarak kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede dokulara daha fazla besin maddesi ve oksijen (O₂) alışverişi yapılır. Dokulara artan besin alışverişi sayesinde kolajen sentezi artar, sıkılaşma görülür. Kontrolsüz kilo verme sonucu deride oluşan pörsüme, sarkma ve doğum sonrası gevşekleşen bağ dokusunu toparlayıcı etki gösterir.
Dolaşımı arttırdığı için selülit oluşumunu da önler. 2. evre selülite kadar tek başına selülit tedavisinde etkilidir.
Dolaşımı hızlandırdığı için çatlak tedavisinde kullanılabilir, dokuların yeniden yapılanmasını sağlar.
Krebs siklusundaki (enerjinin oluşum mekanizması) sırasında çıkan karbondioksit gazları ile negatif tepki göstererek lipolitik aktiviteleri (yağ yakımı) uyarır. Böylece bölgedeki yağların yakımı başlatılmış olur.
Hangi Amaç İçin Uygulanmaktadır?
Bölgesel incelme
Selülit tedavisi
Çatlak tedavisi
Dolaşım sistemini hızlandırma
Yağ yakımını uyarma
* Karboksiterapi uygulaması, en sık gün aşırı uygulanabilir. Bölgesel incelme amaçlı haftada 2 gün, selülit tedavisi amaçlı olarak gün aşırı uygulanabilir.
seanstan itibaren santimsel anlamda incelme görülür.
– 8. seansta gözle görülür halde incelme başlar.
seansta (1 kür) 1- 1,5 beden incelme görülür.
* Karboksiterapinin etkilerinden maksimum seviyede yararlanabilmek için tedavi mutlaka beslenme programı ile desteklenmelidir.