Reflü,yemek yendikten sonra yenilen yiyeceklerin mideden, yemek borusuna veya ağza geri gelmesidir. Özellikle yemek borusunun altındaki mide geçişinde bulunan kapakçığın çalışma bozukluğundan kaynaklanır. Buna ek olarak midenin boşalımının iyi olmaması veya mide çıkışında, midenin boşalmasını engelleyecek bir daralma olması reflüye neden olur.
Kilolu bireylerde karın dışı ve içindeki yağ kütlesinin mideye baskı yapması sonucu mide içi basınç artar ve yiyeceklerin geriye doğru kaçışı daha olur.
Reflüsü olan bir bireyin dikkat etmesi gerekenler:
· Protein içeriği yüksek yağ içeriği düşük bir diyet uygulanmalıdır.
· Koyu çay, kahve, çikolata, sarımsak, soğan, nane gibi besinler tüketilmemelidir.
· Az az sık sık beslenilmeli, bir anda fazla yemek yemekten veya uzun süre aç kalmaktan kaçınılmalıdır.
· Yemek yerken sıvı alımı azaltılmalı, sıvı öğün aralarında alınmalıdır.
· Çok sıcak veya çok soğuk besinler tüketilmemelidir.
· Kaymak, krema, mayonez, tereyağı, margarin gibi yağlı besinlerden kaçınılmalıdır.
· Acı baharatlar, karbonatlı içecekler, domates, turunçgiller, alkol ve kafein içeren besinlerin tüketimi en aza indirilmelidir.

·Yemek yendikten hemen sonra yatılmamalıdır.

·Yastıkta yatarken yastık ve kafa arasında 45 derecelik açı bulunmalıdır.